כיצד מתמודדים עם לקויות למידה?

בעבר בכל הנוגע ללקויות למידה, העולם היה חשוך ולא מודע לקיום של מושג זה, ורבים הילדים שהיו נפלטים ממערכת החינוך, מתקשים מאד לעקוב אחר החומר הנלמד, מגיעים לתוצאות לא טובות במבחנים ובכך נכשלים בכל הנוגע ללימודים ורכישת השכלה.

כיום העולם קצת יותר מודע ללקויות למידה ולאופן אשר בו כל אחד ואחת יכול ללמוד את החומר הלימודי ולהתמודד עם קשיים. אבל כיצד מאבחנים לקוי למידה? ואיך מתמודדים? המידע בהמשך.

מזהים

כדי להבין האם לילד שלנו יש ליקוי למידה, חשוב קודם כל לשים לב לסימנים, כמו למשל עצבנות בעת למידה, קושי בהכנת שיעורי בית, כעס ותסכול על העדר תשובות נכונות, תוצאות נמוכות במבחנים ועוד. חשוב לנסות לזהות את הליקוי לפי הסימפטומים ואם מצטברת כמות גדולה של סימפטומים: יש להתחיל לטפל.

מקשיבים

חשוב להקשיב לילד ולטענותיו כלפי הלימודים. שימו לב כי לא כל תלונה של ילד או סירוב ללמוד מקורה בעצלנות או מרד, ישנם ילדים שבאמת מרגישים כי החומר הלימודי לא מועבר להם בצורה נכונה ואינו מקנה פתרון לליקוי הלמידה שלהם. לכן  חשוב להיות קשובים ולא לבטל טענות.

אבחון דידקטי

כעת שאתם כבר חושדים כי ילדכם סובל מליקוי למידה, חשוב לבצע אבחון דידקטי. אבחון דידקטי מקנה להורים וגם למורים תמונה מדויקת אודות סוג ליקוי הלמידה שממנה סובל הילד, הסטודנט או כל אדם שנמצא במערכת לימודים. האבחון ישישם את הדגש על הליקוי אך בד בבד הוא יבדוק יכולות אחרות ויסייע להורים להבין כיצד אפשר למקסם את היכולת של ילדם, כך שהוא לא יכשל בלימודים אלא יצליח בחיים ושגשג.

מקבלים סיוע

כעת שאתם כבר יודעים מהו הליקוי ומהן היתרונות והחוזקות של ילדכם, חשוב לקבל סיוע בתחום. כיום ישנם שלל מטפלים בליקויי למידה כמו גם מטפלים בבעיות קשב, ריכוז ועוד. בחרו את הסיוע המתאים כמו טיפול בדיסגרפיה, דיסלקציה, דיסקלקוליה, קשיי התמצאות, וכדומה. בכך תוכלו להקנות לילדכם את הטיפול הטוב ביותר.