אבחון פסיכודידקטי – לא רק בקרב ילדים

הרבה פעמים כשאנחנו שומעים על אנשים שנדרשים לעבור אבחון פסיכודידקטי, אנחנו נוטים לחשוב שמדובר בילדים אשר יש להם בעיות למידה, ילדים שיש להם קשיים מסוימים והם צריכים לעבור אבחון על מנת לראות כיצד ניתן מטפלים בזה. אך האמת היא, שלא רק ילדים עוברים אבחון פסיכודידקטי אלא גם מבוגרים, למעשה מדובר באבחון מאוד פופולארי במקומות שונים עבור אנשים בני גילאים שונים. אבחון ילדיםכאשר אנחנו מדברים על אבחון, הכוונה היא לא רק לאתר בעיות וקשיים ביכולות הלמידה, אלא לעיתים יש צורך לבצע אבחון כזה בשביל לדעת במה האדם שעומד מולנו מוכשר, מה הן היכולות שלו ובמה הוא יכול לעבוד, או לפחות אילו כישורים יש לו על מנת שהוא יוכל לחפש עבודה שמתאימה להם.

אבחון שכזה מתבצע בקרב קבוצות גיל שונות, החל מילדים, אך בעיקרון אנחנו יודעים שאבחונים כאלה נעשים גם לפני השירות הצבאי, אז המערכת רוצה לדעת מה הם הכישורים של המתגייסים החדשים ואיפה נכון לשלב אותם, לאחר הצבא, יש לא מעט אנשים שפונים בעצמם אל אבחונים כאלה או שנשלחים אליהם מטעם מכוני עבודה ומחקר שונים, אשר תפקידם לעזור להם למצוא קריירה. יש מי שניגש בכוחות עצמו לאבחון פסיכודידקטי על מנת לבחון אילו כישורים יש לו, בשביל לדעת מה נכון עבורו ללמוד או היכן נכון עבורו לעבוד. כך הוא לא מבזבז זמן וכסף.

האם האבחון באמת משמעותי?

אפשר לחלק את התשובה לשני חלקים. החלק הראשון ייענה בכן נחרץ, שכן האבחון זו הדרך הטובה ביותר לאתר קשיי למידה וקשיים אחרים ומצד שני זו הדרך הטובה ביותר לאתר כישורים מסוימים. החלק השני ייענה באופן חלקי. סביר להניח שאדם אשר רוצה לדעת מה משתלם לו ללמוד, יוכל למצוא דרכים שונות בשביל למצוא את התשובה. אך סביר להניח שהוא לא ימצא דרך מדעית טובה יותר מזו. אם הוא מתלבט בין מקצועות ותפקידים שונים, אז מוטב שיבחן את עצמו באמצעות האבחון ואז יהיה לו הרבה יותר קל לקבל תשובה שתתאים ליכולות ולצרכים שלו.